Car­rot ca­ke met no­ten en li­moen

Gember, noten, limoen en de subtiele smaak van wortel: een prachtige taart met bijzondere smaken.

  • gebak
  • 12 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Gember, noten, limoen en de subtiele smaak van wortel: een prachtige taart met bijzondere smaken. 12 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 ronde springvormen (Ø 18 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe 150 g boter, 275 g basterdsuiker, het vanillearoma en een mespunt zout in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Schrap de peen en gember, rasp fijn en meng met de kaneel door het beslag. Zeef 180 g bakmeel en de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe en meng er rustig door.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in het midden van de oven in ca. 55 min. bruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taarten om te testen op gaarheid. Komen ze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
  4. Doe de rest van de boter, de rest van de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak alle noten en kneed door het kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ca. 20 min. voor het einde van de baktijd boven de springvormen in de oven.
  5. Neem de taarten en deegkruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de poedersuiker door de mon chou. Bestrijk beide taarten aan één kant met elk een derde van de roomkaas. Bestrooi 1 taart met de helft van de kruimels en leg de andere taart er met de besmeerde kant naar beneden bovenop. Bestrijk nu de bovenkant van de taart met de rest van de roomkaas en bestrooi met de rest van de kruimels.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 2 g
Tags

Carrot cake met noten en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­rot ca­ke met no­ten en li­moen

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 150 g boter
  • 275 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 mespunt zout
  • 3 eieren

Doe de boter, basterdsuiker, het vanillearoma en het zout in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor.

3
  • 300 g winterpeen
  • 3 cm verse gember
  • 3 tl gemalen kaneel

Schrap de peen en gember, rasp fijn en meng met de kaneel door het beslag.

4
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 200 g crème fraîche

Zeef het bakmeel en de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe en meng er rustig door.

5
  • 10 g boter om in te vetten

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

6

Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in het midden van de oven in ca. 55 min. bruin en gaar.

Tip: Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taarten om te testen op gaarheid. Komen ze er schoon er uit, dan zijn ze gaar.

7
  • 50 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 45 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g gezouten pecannoten
  • 75 g gezouten macadamianoten

Doe de boter, basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak alle noten en kneed door het kruimeldeeg.

8

Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ca. 20 min. voor het einde van de baktijd boven de springvormen in de oven.

9

Neem de taarten en deegkruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen.

10
  • 1 limoen
  • 50 g poedersuiker
  • 200 g mon chou

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de poedersuiker door de mon chou.

11

Bestrijk beide taarten aan één kant met elk 1/3 van de roomkaas.

12

Bestrooi 1 taart met de helft van de kruimels en leg de andere taart er met de besmeerde kant naar beneden bovenop.

13

Bestrijk nu de bovenkant van de taart met de rest van de roomkaas en bestrooi met de rest van de kruimels. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.