Hol­lands agv'tje met ro­de­kool

Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker! 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rodekool, bieten en 25 g boter met het water en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 12 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer de appelcompote erdoor en warm 2 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, peper en eventueel zout 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de uien en knoflook toe.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel zout en gril 12 min. Keer halverwege. Schep de rucola door de aardappeltjes. Serveer de rodekool en biet met de gebakken aardappeltjes en een tartaartje.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Hollands agv'tje met rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­lands agv'tje met ro­de­kool

1
1
  • 300 g gesneden rodekool
  • 400 g geraspte rode bieten
  • 25 g boter
  • 50 ml kraanwater

Doe de rodekool, bieten en boter met het water en eventueel zout in een pan en breng aan de kook.

2
2
  • 360 g appelcompote met stukjes appel

Draai het vuur laag en laat 12 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer de appelcompote erdoor en warm 2 min. mee.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 25 g boter
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, peper en eventueel zout 12 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 150 g gesneden ui

Schep regelmatig om. Voeg halverwege de uien en knoflook toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 4 rundertartaartjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel zout en gril 12 min. Keer halverwege.

7
7
  • 40 g rucola

Schep de rucola door de aardappeltjes.

8
8

Serveer de rodekool en biet met de gebakken aardappeltjes en een tartaartje.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.