Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden
Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!
705 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
600 g
2 tl
160 ml
2 el
1 el
60 g
1.2 kg
4
1 schaal
200 ml
1 el
1 bakje
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016 - Allerhande Box week 46 2016
Allerhande Box Week 46 2019 - Allerhande Box Week 46 2019
Allerhande Box Week 43 2017 - Allerhande Box Week 43 2017
Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes. Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden
Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes. Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 elstar-appels
600 g gesneden rodekool
2 tl speculaaskruiden
160 ml kraanwater
2 el kristalsuiker
1 el azijn
60 g ongezouten roomboter
1¼ kg kruimige aardappel
4 sjalotten
1 schaal Hollandse runderballetjes
200 ml halfvolle melk
1 el Franse mosterd
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
pureestamper




