Moz­za­rel­la met kruim van pijn­boom­pit­ten en to­ma­ten­jam

Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost.

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Mozzarella en basilicum gaan altijd goed samen. De kruidensalade geeft hun relatie een extra boost. 6 personen
1 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en 2 olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Laat afkoelen.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord. Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje. Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.
  3. Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal. Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­la met kruim van pijn­boom­pit­ten en to­ma­ten­jam

1
1
  • 500 g snoeptomatenmix

Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenjam de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met peper en olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie

Neem uit de oven en doe in een kom. Voeg de olie toe en schep om. Laat afkoelen.

4
4
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 300 g buffelmozzarella mini
  • 135 g hazelnootpasta

Hak de pijnboompitten grof. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Roer de hazelnootpasta los met een vork en schep deze in een kommetje.

6
6

Rol de mozzarella eerst door de pasta en daarna door de pijnboompitten.

7
7
  • 15 g basilicum
  • 100 g kervel
  • 40 g rucola

Haal de blaadjes van het basilicum en de kervel. Meng voor de kruidensalade de rucola, het basilicum en de kervel over een platte schaal.

8
8

Verdeel de mozzarellaballetjes en 3 el tomatenjam erover. Serveer de rest van de tomatenjam apart erbij.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.