Sa­la­de ca­pre­se met pijn­boom­pit­ten

Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij! 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal. Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.
  3. Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en serveer.

combinatietip:

Lekker bij bijvoorbeeld pasta of vlees van de barbecue.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 183 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Salade caprese met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de ca­pre­se met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 280 g tastytom-trostomaten
  • 180 g subliem tomaatjes

Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 el rodewijnazijn
  • ½ tl zout
  • 1 tl suiker

Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan.

4
4
  • 30 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 15 g basilicum

Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.

6
6
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 3 el extra vierge olijfolie

Besprenkel met de olie en serveer.

combinatietip:

Lekker bij bijvoorbeeld pasta of vlees van de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.