Turk­se köf­te met cous­cous

Alle köfte op een stokje: een heerlijke combi met couscoussalade!

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Alle köfte op een stokje: een heerlijke combi met couscoussalade! 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 sateprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het zakje zout uit het pak in een kom en kneed goed. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Kneed voor de köftes de porties in een langwerpige, egale vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de köftes in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in halve plakjes.
  4. Meng de tomaten, abrikozen, komkommer, couscous en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Roer de sausmix uit het pak gehaktkruiden door de yoghurt en schep de helft door de couscoussalade. Serveer de köftes met couscoussalade en de yoghurtsaus apart erbij.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt en blokjes feta door de couscoussalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Turkse köfte met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se köf­te met cous­cous

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • 1 pak gehaktkruiden Turkse sis köfte

Doe het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het zakje zout uit het pak in een kom en kneed goed.

2
2

Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Kneed voor de köftes de porties in een langwerpige, egale vorm rondom de satéprikkers.

3
3

Verhit de grillpan en gril de köftes in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 150 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 8 gewelde abrikozen zonder pit
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer

Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in halve plakjes.

6
6
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de tomaten, abrikozen, komkommer, couscous en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g Turkse yoghurt

Roer de sausmix uit het pak gehaktkruiden door de yoghurt en schep de helft door de couscoussalade.

8
8

Serveer de köftes met couscoussalade en de yoghurtsaus apart erbij.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt en blokjes feta door de couscoussalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.