Cous­cous met abri­koos en pruim

Fruit door je gerecht is op en top Marokkaans, en het maakt dit gerecht tot een allemansfavoriet.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Fruit door je gerecht is op en top Marokkaans, en het maakt dit gerecht tot een allemansfavoriet. 4 personen
3 82

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een pan en voeg de olie en het kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten.
  2. Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  3. Snijd de munt in reepjes en de Chinese stemgember fijn. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe.
  4. Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.
video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met abrikoos en pruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met abri­koos en pruim

1
1
  • 250 g couscous
  • 250 ml kokend water
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 40 g boter

Doe de couscous in een pan en voeg de olie en het kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten.

2
2
  • 4 pruimen zonder pit
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 95 g pistachenoten
  • 1 limoen

Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3
3
  • ½ bakje munt
  • 2 bolletjes Chinese stemgember
  • ½ tl kaneel
  • 1 el rietsuiker

Snijd de munt in reepjes en de Chinese stemgember fijn. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe.

4
4
  • 250 ml hangop

Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.