Pit­tig ge­krui­de aman­de­len

Uit het vuistje: amandelen die je lekker zelf kruidt.

  • tussendoortje
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Uit het vuistje: amandelen die je lekker zelf kruidt. 4 personen
4 9

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de komijn, geelwortel, kaneel en cayennepeper toe en bak 1 min. op laag vuur.
  2. Voeg de amandelen toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat de gekruide amandelen 30 min. afkoelen op keukenpapier.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittig gekruide amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­tig ge­krui­de aman­de­len

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl cayennepeper

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de komijn, geelwortel, kaneel en cayennepeper toe en bak 1 min. op laag vuur.

2
2
  • 175 g ongebrande amandelen

Voeg de amandelen toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

3
3

Neem de pan van het vuur en laat de gekruide amandelen 30 min. afkoelen op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.