Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

In de yoghurt, door wat partjes fruit, of gewoon zo uit de hand: deze hartige granola smaakt altijd goed!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt In de yoghurt, door wat partjes fruit, of gewoon zo uit de hand: deze hartige granola smaakt altijd goed! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes. Doe ze met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en speltmout in een kom.
  2. Splits de eieren en klop het eiwit lichtschuimig. De eidooiers worden niet gebruikt. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim.
  3. Meng het eiwit door het spelt-kruidenmengsel. Schep goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de walnoten grof en schep door de afgekoelde granola. Breng op smaak met peper.

bewaartip:

Bewaar de granola in een pot op een droge plek maximaal 1 maand.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hartige granola met spelt, walnoten en komijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge gra­no­la met spelt, wal­no­ten en ko­mijn

1
1
  • 4 rijstwafels met zeezout
  • 2 el sesamzaad
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g speltmout

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes. Doe ze met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en speltmout in een kom.

2
2
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie

Splits de eieren en klop het eiwit lichtschuimig. De eidooiers worden niet gebruikt. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3

Meng het eiwit door het spelt-kruidenmengsel. Schep goed om.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

5
5
  • 100 g walnoten

Hak ondertussen de walnoten grof en schep door de afgekoelde granola. Breng op smaak met peper.

bewaartip:

Bewaar de granola in een pot op een droge plek maximaal 1 maand.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.