Cho­co­la­de­taart met pe­per­no­ten

Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren.

  • gebak
  • 12 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren. 12 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
  2. Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
  3. Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
  4. Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
  5. Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
  6. Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
  7. Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de pepernoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaart met pepernoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met pe­per­no­ten

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 200 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.

3
  • 200 g pure chocolade 72%

Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.

4
  • 4 eieren
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel.

5
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.

6

Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

7

Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.

8
  • 200 g crunchy speculoospasta

Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.

9
  • 200 g chocoglazuur

Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.

10
  • 13 speculaasjes
  • 150 g chocoladepepernoten

Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de pepernoten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.