Spe­cu­laas­cup­ca­kes

Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(215)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie. 12 stuks
3 215

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  2. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
  4. Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 85 mg
Tags
Ook te zien in

Speculaascupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­cup­ca­kes

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.

3
  • 125 g boter
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.

4
  • 2 eieren

Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.

5
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.

6

Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster.

7

Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.

8
  • 125 g roze glazuur
  • 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)

Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.