Stoof­vlees met La Trap­pe Qua­dru­pel

Hartverwarmend op koude winteravonden.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 770 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 4 u. 25 min. oventijd
(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hartverwarmend op koude winteravonden. 6 personen
3 137

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de helft van de boter in de braadpan. Braad het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
  2. Voeg het bier, de appelstroop, 5 spices en het bouillontablet toe. Zet het vlees met de deksel op de pan in de oven en laat ca. 4 uur garen.
  3. Neem het laatste uur de deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Schep regelmatig om. Zet de pan op middelhoog vuur op het fornuis en laat het vocht verder inkoken tot een dikkere saus.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de hutspotgroenten in een ruime pan water met zout. Kook in 20-25 min. gaar. Giet af en doe alles terug in de pan. Voeg de rest van de boter toe en mix met een mixer tot hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.
  5. Schep het stoofvlees in de braadslee of ovenschaal en bedek met 2/3 van de hutspot. Doe de rest van de hutspot in de spuitzak en spuit hiermee toefjes op de ovenschotel. Zet de oven op 180 °C. Bak de schotel ca. 25 min. tot hij goudbruin kleurt.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van knapperige sla, tomaat, komkommer en Amsterdamse ui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Stoofvlees met La Trappe Quadrupel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­vlees met La Trap­pe Qua­dru­pel

1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
  • 1.2 kg ribrunderlappen
  • 2 el bloem

Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met de bloem, peper en zout.

3
  • 50 g boter

Verhit de boter in de braadpan. Braad het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

4
  • 660 ml La Trappe Quadrupel
  • 2 el appelstroop
  • 1 el 5 spices
  • 1 runderbouillontablet

Voeg het bier, de appelstroop, 5 spices en het bouillontablet toe. Zet het vlees met de deksel op de pan in de oven en laat ca. 4 uur garen.

5

Neem het laatste uur de deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Schep regelmatig om.

6
  • 1½ kg iets kruimige aardappelen

Zet de pan op middelhoog vuur op het fornuis en laat het vocht verder inkoken tot een dikkere saus. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

7
  • 800 g fijngesneden hutspotgroenten

Doe met de hutspotgroenten in een ruime pan water met zout. Kook in 20-25 min. gaar. Giet af en doe alles terug in de pan.

8
  • 50 g boter

Voeg de rest van de boter toe en mix met een mixer tot hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.

9

Schep het stoofvlees in de braadslee of ovenschaal en bedek met 2/3 van de hutspot.

10

Doe de rest van de hutspot in de spuitzak en spuit hiermee toefjes op de ovenschotel.

11

Zet de oven op 180 °C.

12

Bak de schotel ca. 25 min. tot hij goudbruin kleurt. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van knapperige sla, tomaat, komkommer en Amsterdamse ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.