Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

Kruidige stoof voor een avondje verrassend eten.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Kruidige stoof voor een avondje verrassend eten. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Was de 3 paprika’s, halveer deze overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Breng een pan water aan de kook voor de maiskolven.
  3. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, kip en picadillo toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Om de maiskolven in de lengte in tweeën te kunnen breken snijd je ze met een scherp mesje eerst een stukje in. Je breekt ze dan met met de hand eenvoudig doormidden. Kook de halve maiskolven in het kokende water in 10 min. gaar.
  5. Snijd ondertussen de koriander grof en meng deze door de rijst (zie tip onderaan). Serveer met de chili en maiskolven. Lekker met een schepje sambal.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Malbec.

serveertip:

Ben je geen fan van koriander? Serveer deze dan apart erbij.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de chi­li met kip, zwar­te bo­nen en knap­pe­ri­ge mais

1
1
  • 250 g basmatirijst

Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Pel ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Was de 3 paprika’s, halveer deze overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 400 g zwarte bonen

Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Breng een pan water aan de kook voor de maiskolven.

4
4
  • 4 scharrel kipdijfilets
  • 2 el (arachide)olie
  • 1½ el picadillo

Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, kip en picadillo toe en bak 3 min. op hoog vuur.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 maiskolven

Om de maiskolven in de lengte in tweeën te kunnen breken snijd je ze met een scherp mesje eerst een stukje in. Je breekt ze dan met met de hand eenvoudig doormidden.

7
7

Kook de halve maiskolven in het kokende water in 10 min. gaar.

8
8
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander grof en meng deze door de rijst (zie tip onderaan). Serveer met de chili en maiskolven. Lekker met een schepje sambal.

serveertip:

Ben je geen fan van koriander? Serveer deze dan apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.