Ve­ga are­pas met bo­nen en sal­sa

Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika. 4 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • pureestamper
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte. Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.
  2. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
  3. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, salsa, feta en paprika erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid

Vega arepas met bonen en salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga are­pas met bo­nen en sal­sa

1
1
  • 330 g voorgekookt maismeel (Pan)
  • 1 tl zout
  • 500 ml water

Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg.

2
2

Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van.

3
3

Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 800 g zwarte bonen
  • 2½ el picadillo

Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.

7
7
  • 1 gele paprika
  • 200 g feta

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes.

8
8
  • 15 g verse munt
  • 10 g peterselie
  • 3 el wittewijnazijn

Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

9
9
  • 2 tl tabasco red peppersauce

Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, paprika, feta en salsa erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.