Ge­bak­ken vis in ker­rie­saus

Kabeljauw met kerrie: die combinatie zie je niet vaak, maar is wel heel lekker!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kabeljauw met kerrie: die combinatie zie je niet vaak, maar is wel heel lekker! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd in plakjes.
  2. Snijd de kabeljauw in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw 3 min. op hoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus toe en warm nog 3 min. door.
  3. Kook ondertussen de broccoli beetgaar in 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de saus op smaak met het limoenrasp en -sap. Serveer de kabeljauw in kerriesaus met de rijst en broccoli.

serveertip:

Lekker met 4 el gebakken uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Gebakken vis in kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken vis in ker­rie­saus

1
1
  • 275 g notenrijst
  • 500 g broccoli

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd in plakjes.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 4 el zonnebloemolie

Snijd de kabeljauw in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw 3 min. op hoog vuur.

3
3
  • 450 g pompoenstukjes
  • 295 ml Surinaamse kerriesaus

Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus toe en warm nog 3 min. door.

4
4
  • 1 limoen

Kook ondertussen de broccoli beetgaar in 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Breng de saus op smaak met het limoenrasp en -sap. Serveer de kabeljauw in kerriesaus met de rijst en broccoli.

serveertip:

Lekker met 4 el gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.