Ma­ca­ro­ni­scho­tel met cho­ri­zo

Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en ui 5 min. Schep de bloemkool erdoor en neem de pan van het vuur.
  3. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn.
  4. Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de roomkaas, peterselie, romaatjes, chorizo en bloemkool door de pasta.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Macaronischotel met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met cho­ri­zo

1
1
  • 300 g macaroni grande
  • 350 g bloemkoolroosjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 250 g licht pittige Chorizo
  • 150 g gesneden ui

Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en ui 5 min.

3
3

Schep de bloemkool erdoor en neem de pan van het vuur.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 30 g peterselie

Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de roomkaas, peterselie, romaatjes, chorizo en bloemkool door de pasta.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.