Bief­stuk be­ar­nai­se met fri­tes en wit­lofsala­de

Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een biefstukgerecht dat nog geen 3 euro per persoon kost? Dat kan! En het is nog heerlijk ook. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.
  2. Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.
video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk be­ar­nai­se met fri­tes en wit­lofsala­de

1
1
  • 1 kg frites

Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.

2
2
  • 4 stronken witlof

Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes.

3
3
  • 2 conference peren

Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

4
4
  • 4 biefstukken
  • 1 el boter

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

5
5

Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

6
6
  • 10 g peterselie
  • 3 el olijfolie frisse citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 100 g geitenkaas schijfjes
  • 4 el bearnaisesaus

Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.