Chee­se­ca­ke met no­ten­bo­dem en blau­we bes­sen

Met zo’n bijzondere bodem is je taart geheid een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met zo’n bijzondere bodem is je taart geheid een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling. 10 personen
2 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de vorm in met de olie. Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag. Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
  2. Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel. Schep de vulling op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven.

variatietip:

Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en stoofpeertjes in de winter. Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke met no­ten­bo­dem en blau­we bes­sen

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 300 g ongezouten amandelhazelnootmix
  • 150 g honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zeezout

Maal de notenmix met de honing, het bakpoeder, de kaneel en het zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg.

3
  • 1 el arachideolie

Vet de vorm in met de olie. Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag. Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

4

Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

5
  • 250 g Mon Chou zacht & luchtig
  • 2 el citroensap
  • 50 g honing
  • 200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel
  • ½ tl zeezout

Doe de roomkaas, het citroensap, de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel.

6

Schep de vulling op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

7
  • 200 g blauwe bessen

Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven. Lekker!

variatietip:

Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en stoofpeertjes in de winter. Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.