Mi­ni-oven­scho­tels met to­nijn

Tonijn kan altijd, maar in deze ovenschotel scoort-ie helemaal goed.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Tonijn kan altijd, maar in deze ovenschotel scoort-ie helemaal goed. 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 een persoons ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd het steeltje van de peper en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de kaas.
  2. Snijd de spinazie grof. Verhit 2 el van de opgevangen olie van de tonijn in een wok. Fruit de helft van de peper 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe over in een zeef en druk het vocht eruit. Meng de spinazie met de puree en verdeel over de ovenschaaltjes. Verdeel de tonijn erover. Breek er voorzichtig een ei boven en bestrooi met de kaas.
  3. Bak 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten gestold zijn. Bestrooi met de rest van de rode peper en serveer.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Mini-ovenschotels met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-oven­scho­tels met to­nijn

1
1
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op.

2
2
  • 1 rode peper
  • 100 g cheddar

Snijd het steeltje van de peper en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de kaas.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 600 g verse spinazie

Snijd de spinazie grof. Verhit 2 el van de opgevangen olie van de tonijn in een wok. Fruit de helft van de peper 1 min.

4
4

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe over in een zeef en druk het vocht eruit.

5
5
  • 800 g aardappelpuree met boter
  • 4 eieren

Meng de spinazie met de puree en verdeel over de ovenschaaltjes. Verdeel de tonijn erover. Breek er voorzichtig een ei boven en bestrooi met de kaas.

6
6

Bak 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten gestold zijn. Bestrooi met de rest van de rode peper en serveer.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.