To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

Kleurrijk en vol smaak: een feestje op je bord

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kleurrijk en vol smaak: een feestje op je bord 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de gegrilde paprika met de staafmixer en doe deze samen met de seasoningmix en bonen in een hapjespan, roer door en breng aan de kook. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. stoven. Schep regelmatig om en duw met de bolle kant van een houten lepel de tomatenkwarten in stukjes.
  2. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Verdeel deze over de tomatensaus. Maak holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur zachtjes koken tot het eiwit gestold is. Pluk ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes. Garneer de tonijn-tomatenstoof met de koriander en serveer met het brood.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl chili (molentje) toe aan de saus.

combinatietip:

Lekker met een schep Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015

Tonijn-tomatenstoof met knapperige boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 35 g taco seasoningmix
  • 200 g gebroken sperziebonen

Pureer de gegrilde paprika met de staafmixer en doe deze samen met de seasoningmix en bonen in een hapjespan, roer door en breng aan de kook.

2
2
  • 5 trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. stoven.

3
3

Schep regelmatig om en duw met de bolle kant van een houten lepel de tomatenkwarten in stukjes.

4
4
  • 160 g tonijnmoot in olijfolie

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Verdeel deze over de tomatensaus.

5
5
  • 4 eieren

Maak holletjes in de saus en breek boven elk holletje een ei. Laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur zachtjes koken tot het eiwit gestold is.

6
6
  • 15 g koriander

Pluk ondertussen de korianderblaadjes van de steeltjes. Garneer de tonijn-tomatenstoof met de koriander en serveer met het brood.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl chili (molentje) toe aan de saus.

combinatietip:

Lekker met een schep Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.