Rijst­sa­la­de met kaas­snip­pers

Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met knapperige groenten en een eitje erdoor tover je koude rijst zo om tot een salade. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd in parten.
  3. Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de harten in parten.
  4. Pureer met de staafmixer de mayonaise, kappertjes en de helft van de kaas met 3 el van het opgevangen artisjokkenvocht tot een dressing Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng de dressing en 2/3 van de paprikamix door de rijst. Verdeel de rest van de paprikamix, eiparten, artisjok en amandelen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met 20 g fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 968 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Rijstsalade met kaassnippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met kaas­snip­pers

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de harten in parten.

4
4
  • 5 el mayonaise
  • 3 el kappertjes
  • 40 g parrano snippers

Pureer met de staafmixer de mayonaise, kappertjes en kaas met 3 el van het opgevangen artisjokkenvocht tot een dressing.

5
5
  • 200 g rauwkost zoetepaprikamix

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing en paprikamix door de rijst.

6
6
  • 100 g rauwkost zoetepaprikamix
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 40 g parrano snippers

Verdeel de paprikamix, eiparten, artisjok en amandelen erover. Bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met 20 g fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.