Tor­tel­li­ni met spi­na­zie en ven­kel

Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaatparten, de semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.
  3. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.
  4. Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015

Tortellini met spinazie en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­li­ni met spi­na­zie en ven­kel

1
1
  • 250 g tortellini ai formaggi

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 romatomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 150 ml semigedroogde tomaten

Doe de tomaatparten, semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine.

4
4
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum

Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.

5
5
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

6
6

Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 300 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

8
8

Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.