Rijst-bo­nen­sa­la­de met mais en krui­den

In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.
  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.
  4. Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.

combinatietip:

Lekker bij een kip-ananassalade. Kijk voor het recept elders op deze site.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde garnalenspiesen met mango. Kijk voor het recept elders op deze site.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rijst-bonensalade met mais en kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst-bo­nen­sa­la­de met mais en krui­den

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.

2
2
  • 425 g black eyed bonen
  • 200 g zwarte bonen
  • 150 g mais

Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken

3
3
  • 15 g koriander
  • 25 g bieslook

Snijd de koriander en bieslook fijn.

4
4
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/chili-olie en komijn toe.

6
6

Klop het limoen-oliemengsel tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.

combinatietip:

Lekker bij een kip-ananassalade. Kijk voor het recept elders op deze site.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde garnalenspiesen met mango. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.