Bloem­kool­cous­cous met ma­ïs

Heerlijk zomers gerecht met maïs en bloemkool.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk zomers gerecht met maïs en bloemkool. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal en meng met de citroenolijfolie, kerrie, gemalen komijn, peper en eventueel zout.
  2. Snijd de blaadjes van de verse munt fijn en verkruimel de Griekse feta. Snijd de verse minitomaatjes in partjes en laat de crispy maïs uitlekken. Meng de tomaat, maïs, Taggia-olijven, munt en feta door de couscous en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolcouscous met maïs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met ma­ïs

1
1
  • 1 kleine bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt.

2
2
  • 2 el citroenolijfolie
  • ½ tl kerrie
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Doe in een schaal en meng met de citroenolijfolie, kerrie, gemalen komijn, peper en eventueel zout.

3
3
  • 360 g tomatenmix
  • 300 g crispy mais

Snijd de verse minitomaatjes in partjes en laat de crispy maïs uitlekken.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 200 g Griekse feta

Snijd de blaadjes van de verse munt fijn en verkruimel de Griekse feta.

5
5
  • ½ potje Taggia-olijven

Meng de tomaat, maïs, Taggia-olijven, munt en feta door de couscous en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.