Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De lichtzoete smaak van kidneybonen is heerlijk in deze salade met bite. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
  2. Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.
  3. Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken. Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.

serveertip:

Serveer de salade met in plakjes gesneden avocado en tortillachips.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 15 g koriander
  • 2 limoenen

Snijd de koriander grof, houd 1 el apart als garnering. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

3
3
  • ½ el paprikapoeder pikant
  • 2 el olijfolie

Meng het rasp met de paprikapoeder, koriander en olie tot een dressing. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g maiskorrels
  • 800 g kidneybonen
  • 175 g jonge kaas
  • 250 g cherrytomaten

Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Rasp ondertussen de kaas en halveer de tomaten.

5
5
  • 1 kropsla

Meng de mais, bonen, tomaten, pijnboompitten en ¾ van de kaas. Was de sla en scheur de blaadjes in stukken.

6
6

Verdeel met het bonenmengsel over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de koriander. Serveer met de dressing.

serveertip:

Serveer de salade met in plakjes gesneden avocado en tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.