Ker­rie-ko­kos­soep met noe­dels

Diner voor een? Verwen jezelf met deze snelle Aziatische soep.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Diner voor een? Verwen jezelf met deze snelle Aziatische soep. 1 personen
3 17

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en roerbakmix 1 min. Voeg de kokosmelk, kip en het water toe en breng aan de kook.
  2. Voeg de roerbaknoedels en kruidenmix uit het pakje toe en roer na 1 min. de noedels los. Laat 5 min. op laag vuur koken. Verwijder de gember. Snijd de koriander grof en garneer de soep ermee.

serveertip:

Lekker met in ringen gesneden rode peper.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.130 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 76 g
    waarvan verzadigd 39 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015

Kerrie-kokossoep met noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie-ko­kos­soep met noe­dels

1
1
  • 150 g kipfilet
  • 1 cm verse gember

Snijd de kipfilet in reepjes. Schil de gember en snijd in plakjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 250 g champignonroerbakmix

Verhit de olie in een wok. Roerbak de gember en roerbakmix 1 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml kraanwater

Voeg de kokosmelk, kip en het water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 75½ g roerbaknoedels kip kerrie

Voeg de roerbaknoedels en kruidenmix uit het pakje toe en roer na 1 min. de noedels los. Laat 5 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 6 takjes koriander

Verwijder de gember. Snijd de koriander grof en garneer de soep ermee.

serveertip:

Lekker met in ringen gesneden rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.