In­di­a­se cur­ry-ko­kos­soep

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep! 4 personen
3 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
  4. Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.
  5. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Indiase curry-kokossoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry-ko­kos­soep

1
1
  • 1½ ui
  • 1½ cm verse gember
  • 200 g vastkokende aardappelen

Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 aubergine
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 2 el kruidenpasta mild curry

Verhit de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec.

5
5

Voeg de kip en aardappelblokjes toe aan het kruidenmengsel en roerbak 3 min. mee.

6
6
  • 700 ml kraanwater
  • 200 g tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water, de tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken

7
7
  • 125 g tuinerwten

Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.

8
8
  • 280 g naanbroden knoflook & koriander

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.