Noe­delsoep met pak­soi

Snelle noedelsoep met verse gember en koriander, en nog slank ook!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Snelle noedelsoep met verse gember en koriander, en nog slank ook! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember in plakjes en doe deze met het water en de kruidenmix uit het pak roerbaknoedels in een soeppan. Breng aan de kook.
  2. Draai het vuur lager en voeg de noedels in stukken toe. Laat 1 min. op laag vuur koken. Snijd de paksoi in reepjes. Haal de noedels los met een vork, voeg de paksoi toe en laat nog 4 min. zachtjes koken.
  3. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Verdeel de kipreepjes over de kommen. Schenk de soep erover, bestrooi met de pinda’s en koriander en serveer.

variatietip:

Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.

combinatietip:

Lekker met een partje limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met pak­soi

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 1.2 liter kraanwater
  • 1 pak roerbaknoedels sweet chili

Snijd de gember in plakjes en doe deze met het water en de kruidenmix uit het pak roerbaknoedels in een soeppan. Breng aan de kook.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 paksoi

Draai het vuur lager en voeg de noedels in 3 stukken toe. Laat 1 min. op laag vuur koken. Snijd de paksoi in reepjes.

3
3

Haal de noedels los met een vork, voeg de paksoi toe en laat nog 4 min. zachtjes koken.

4
4
  • 50 g knapperige dry roast pinda's
  • 7½ g koriander
  • 300 g gerookte kipreepjes

Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Verdeel de kipreepjes over 4 kommen.

5
5

Schenk de soep erover, bestrooi met de pinda’s en koriander en serveer.

variatietip:

Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.

combinatietip:

Lekker met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.