Rog­ge­brood met no­ten en bes­sen

Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig!

  • brunch
  • 1 stuk
  • 3.320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Dit brood kun je bewaren in de vriezer, handig! 1 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de noten fruit mix en kaneelamandelen grof en meng met alle droge ingrediënten in een kom. Schenk de karnemelk erbij en kneed tot een samenhangend, licht kleverig deeg. Leg het op een met meel bestoven werkblad en vorm tot een bal.
  2. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een diepe snee in het brood (bijna tot de bodem). Bestuif het deeg met wat meel. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen op een rooster.

combinatietip:

Lekker bij een kaasplankje.

bewaartip:

Je kunt het brood van tevoren maken en invriezen als het helemaal is afgekoeld.

bewaartip:

Sodabrood is het lekkerst als je het binnen een dag eet.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 3.320 kcal
  • eiwit 104 g
  • koolhydraten 430 g
  • vet 112 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.805 mg
  • vezels 85 g
Tags

Roggebrood met noten en bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rog­ge­brood met no­ten en bes­sen

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 175 g noten fruit mix amandel, rozijn, gojibes
  • 140 g kaneelamandelen
  • 300 g roggemeel
  • 200 g tarwemeel volkoren
  • 1 tl baking soda
  • 1½ tl zout

Hak de noten fruit mix en kaneelamandelen grof en meng met alle droge ingrediënten in een kom.

3
  • 400 ml karnemelk
  • 2 g tarwemeel volkoren

Schenk de karnemelk erbij en kneed tot een samenhangend, licht kleverig deeg. Leg het op een met meel bestoven werkblad en vorm tot een bal.

4
  • 2 g tarwemeel volkoren

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een diepe snee in het brood (bijna tot de bodem). Bestuif het deeg met wat meel.

5

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40 min. bruin en knapperig. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen op een rooster. Lekker!

combinatietip:

Lekker bij een kaasplankje.

bewaartip:

Je kunt het brood van tevoren maken en invriezen als het helemaal is afgekoeld.

bewaartip:

Sodabrood is het lekkerst als je het binnen een dag eet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.