Ko­kos-va­nil­le­room­ijs

Dit is dé manier om van eenvoudig vanille-ijs iets bijzonders te maken. Met slechts 3 ingrediënten!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit is dé manier om van eenvoudig vanille-ijs iets bijzonders te maken. Met slechts 3 ingrediënten! 1 stuks
2 3

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ijsmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom. Meng de gecondenseerde kokosmelk en slagroom erdoor.
  2. Schenk de helft van het mengsel in de ijsmachine en laat 20-30 min. draaien. Schep het ijs in een afsluitbaar bakje (dit is ongeveer een halve liter). Zet min. 3 uur in de vriezer. Schenk de rest van het mengsel in de ijsmachine en maak zo nog een halve liter ijs.

bereidingstip:

Heb je geen ijsmachine? Doe dan het vanillemerg, de gecondenseerde kokosmelk en slagroom in een kom en mix met een staafmixer in 1½ min. tot een stijf mengsel. Schep het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet min. 6 uur in de vriezer.

combinatietip:

Bestrooi met grofgehakte pecannoten (zak 140 g), grofgehakte pure chocolade en besprenkel met ahornsiroop (fles 250 ml). Of bestrooi met cacaonibs (zak 250 g) en in stukjes gesneden bananenchips (zak 250). Ook lekker: bestrooi met superfruit (zak 225 g).

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 2.950 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 223 g
  • vet 222 g
    waarvan verzadigd 157 g
  • natrium 410 mg

Kokos-vanilleroomijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-va­nil­le­room­ijs

1
1
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

2
2
  • 320 g gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 500 ml slagroom

Meng de gecondenseerde kokosmelk en slagroom erdoor.

3
3

Schenk de helft van het mengsel in de ijsmachine en laat 20-30 min. draaien.

4
4

Schep het ijs in een afsluitbaar bakje (dit is ongeveer een halve liter). Zet min. 3 uur in de vriezer.

5
5

Schenk de rest van het mengsel in de ijsmachine en maak zo nog een halve liter ijs.

bereidingstip:

Heb je geen ijsmachine? Doe dan het vanillemerg, de gecondenseerde kokosmelk en slagroom in een kom en mix met een staafmixer in 1½ min. tot een stijf mengsel. Schep het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet min. 6 uur in de vriezer.

combinatietip:

Bestrooi met grofgehakte pecannoten (zak 140 g), grofgehakte pure chocolade en besprenkel met ahornsiroop (fles 250 ml). Of bestrooi met cacaonibs (zak 250 g) en in stukjes gesneden bananenchips (zak 250). Ook lekker: bestrooi met superfruit (zak 225 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.