Freek­ehsa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le

Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit graan uit het Midden-Oosten.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit graan uit het Midden-Oosten. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  2. Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de freekeh af en doe in een schaal. Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Freekehsalade met courgette, peppadew en dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Freek­ehsa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le

1
1
  • 200 g freekeh

Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie

Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken.

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 15 g basilicum
  • 15 g dille
  • 1 citroen

Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 5 el olijfolie

Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en 5 el olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g peppadews
  • 75 g Pecorino Romano

Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de freekeh af en doe in een schaal.

7
7
  • 50 g noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry

Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.