Brood­je met spi­na­zie­sa­la­de en pep­pa­dews

Een rijkbelegd broodje als snelle maaltijd.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een rijkbelegd broodje als snelle maaltijd. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het katenspek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
  2. Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in plakken. Snijd de spinazie grof en meng met de sladressing. Schep de avocado en walnoten erdoor.
  3. Laat de peppadews uitlekken en snijd in ringetjes. Halveer de ciabatta's, snijd ze open en verdeel wat van de spinaziesalade over de onderste helften van de broodjes. Verdeel hierover de geitenkaas, het katenspek en de peppadews en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de rest van de salade.

serveertip:

ook lekker als lunchgerecht

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 664 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Broodje met spinaziesalade en peppadews

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je met spi­na­zie­sa­la­de en pep­pa­dews

1
1
  • 8 plakjes katenspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het katenspek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte en verwijder de pit.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3

Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in plakken.

4
4
  • 300 g spinazie
  • 5 el sladressing knoflook

Snijd de spinazie grof en meng met de sladressing.

5
5
  • 50 g walnoten

Schep de avocado en walnoten erdoor.

6
6
  • 200 g milde peppadews

Laat de peppadews uitlekken en snijd in ringetjes.

7
7
  • 2 ciabatta's

Halveer de ciabatta's, snijd ze open en verdeel wat van de spinaziesalade over de onderste helften van de broodjes.

8
8
  • 200 g geitenkaas naturel 45+

Verdeel hierover de geitenkaas, het katenspek en de peppadews en dek af met de bovenkant van de broodjes.

9
9

Serveer met de rest van de salade.

serveertip:

ook lekker als lunchgerecht

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.