Gei­ten­kaas-quesa­dil­la's

De Mexicaanse tosti! Met een verrassende vulling van geitenkaas en zwarte bonen.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De Mexicaanse tosti! Met een verrassende vulling van geitenkaas en zwarte bonen. 4 personen
2 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de bonen en mais apart uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de koriander grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in kleine blokjes. Meng voor de salsa de helft van de mais met de komkommer, koriander, rode peper, avocado en het limoenrasp en -sap. Breng eventueel op smaak met zout. Doe de bonen, geitenkaas en de rest van de mais in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrijk de helft van de tortilla’s met het bonen-kaasmengsel en dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de salsa.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid

Geitenkaas-quesadilla's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas-quesa­dil­la's

1
  • 400 g zwarte bonen
  • 300 g maiskorrels
  • 3 snoepkomkommers
  • 15 g koriander

Laat de bonen en mais apart uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de koriander grof.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.

4
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in kleine blokjes.

5

Meng voor de salsa de helft van de mais met de komkommer, koriander, rode peper, avocado en het limoenrasp en -sap. Breng eventueel op smaak met zout.

6
  • 200 g petits chevres doux 45+

Doe de bonen, geitenkaas en de rest van de mais in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 8 tortillawraps

Bestrijk de helft van de tortilla’s met het bonen-kaasmengsel en dek af met de rest van de tortilla’s.

8

Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.

9

Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.