Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met to­nijn

Verrassend vispakketje met kaas en tuinerwten.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Verrassend vispakketje met kaas en tuinerwten. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken. Laat de wittekaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Doe de tonijn, de helft van de wittekaasblokjes, de tijm, tuinerwten en peper in de kom van de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree.
  2. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Leg in het midden ¼ van het tonijn-kaasmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes. Druk ze een beetje plat.
  3. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de tonijnpakketjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en laat de olijven uitlekken. Meng met de rauwkost en 3 el olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Serveer met de tonijnfilodeegpakketjes.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 582 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Filodeegpakketjes met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met to­nijn

1
1
  • 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 375 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat de tonijn uitlekken. Laat de wittekaasblokjes uitlekken en vang de olie op.

2
2
  • 1 el gedroogde tijm
  • 150 g tuinerwten

Doe de tonijn, de helft van de wittekaasblokjes, de tijm, tuinerwten en peper in de kom van de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree.

3
3
  • 8 vellen filodeeg

Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Leg in het midden ¼ van het tonijn-kaasmengsel.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

4
4

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes. Druk ze een beetje plat.

5
5
  • 3 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de tonijnpakketjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.

6
6
  • 1 schaal tastytomtrostomaat
  • 120 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 150 g rauwkost komkommer

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en laat de olijven uitlekken. Meng met de rauwkost en 3 el olie van de kaasblokjes.

7
7

Breng op smaak met peper en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Serveer met de tonijnfilodeegpakketjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.