Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de nec­ta­ri­nes

Door de nectarines even te grillen, worden ze nog zoeter. Dat combineert geweldig met de anijsachtige venkel en de frisse smaak van munt.

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Door de nectarines even te grillen, worden ze nog zoeter. Dat combineert geweldig met de anijsachtige venkel en de frisse smaak van munt. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
  4. Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met 1 el olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  5. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Maak een dressing met de rest van de olie, de bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.
  7. Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.
  8. Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen.
video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met gegrilde nectarines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de nec­ta­ri­nes

1
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • 260 ml kokend water
  • 200 g viergranencouscous

Laat het bouillontablet oplossen in het kokende water. Doe de couscous in een schaal, giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat afgedekt 4 min. staan.

2
  • 30 g saladepijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
  • 3 nectarines

Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit.

4

Snijd het vruchtvlees in partjes.

5
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes nectarine met de olie en gril ze 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

6
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 15 g munt

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn.

7
  • 5 el olijfolie

Maak een dressing met de olie, bosui, het limoenrasp en -sap en 2/3 van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen als dat eraan zit. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne plakjes.

9
  • 40 g rucola

Roer de couscous los met een vork. Meng de dressing, venkel, rucola en de helft van de nectarines erdoor.

10

Verdeel de rest van de nectarines en pijnboompitten erover. Bestrooi met de rest van de munt en het venkelgroen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.