Cous­cous­sa­la­de met biet en si­naas­ap­pel

Deze vegetarische salade is een lust voor het oog én de mond!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze vegetarische salade is een lust voor het oog én de mond! 4 personen
2 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous met het zout in een ruime schaal. Schenk er kokend water over. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
  2. Snijd ondertussen de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en doe in een kom. Knijp de sinaasappels uit boven de kom.
  3. Schil de bieten. Houd de 3 kleinste van elke kleur apart en rasp de rest met de fijne rasp van de keukenmachine. Meng door de couscous. Schaaf de andere bietjes in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de bietenplakjes toe aan de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap.
  4. Snijd de munt in dunne reepjes. Meng ⅔ van de munt door de couscous met mierikswortel en de olie. Schep de bietenplakjes, sinaasappelpartjes en het sap door de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng de rest van de mierikswortel en munt door de yoghurt en serveer apart bij de couscous.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met biet en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met biet en si­naas­ap­pel

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 tl zout

Doe de couscous met het zout in een ruime schaal.

2
2
  • 300 ml kokend water

Schenk er kokend water over. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.

3
3
  • 2 handsinaasappels

Snijd ondertussen de oranje schil en het witte vlies van de sinaasappels.

4
4

Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en doe in een kom.

5
5

Knijp de sinaasappels uit boven de kom.

6
6
  • 750 g bietenmix

Schil de bieten.

7
7

Houd de 3 kleinste van elke kleur apart en rasp de rest met de fijne rasp van de keukenmachine.

8
8

Meng door de couscous.

9
9

Schaaf de andere bietjes in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.

10
10

Voeg de bietenplakjes toe aan de sinaasappelpartjes en het sinaasappelsap.

11
11
  • 15 g munt

Snijd de munt in dunne reepjes.

12
12
  • 1½ el mierikswortel
  • 3 el olijfolie

Meng ⅔ van de munt door de couscous met de mierikswortel en de olie.

13
13

Schep de bietenplakjes, sinaasappelpartjes en het sap door de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.

14
14
  • ½ el mierikswortel
  • 150 g Griekse yoghurt (0% vet)

Meng de mierikswortel en de munt door de yoghurt en serveer apart bij de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.