Cous­cous­sa­la­de met moer­bei­en

Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Razendsnel op tafel deze salade met kipfilet, pistachenoten en paprika. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in de koekenpan, bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Roer de couscous los met een vork en meng de salsadip en de rest van de olie erdoor.
  4. Snijd de blaadjes munt fijn en schep samen met de paprika, veldsla en de helft van de moerbeien door de couscous. Verdeel de kip erover en bestrooi met de pistachenoten en de rest van de moerbeien.

combinatietip:

Lekker met stokbrood

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 262 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Couscoussalade met moerbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met moer­bei­en

1
  • 300 g couscous
  • 300 ml kokend water

Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.

2
  • 95 g pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in de koekenpan, bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin en gaar.

4
  • 2 gele paprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

5
  • 175 g pittige salsadip
  • 3 el zonnebloemolie

Roer de couscous los met een vork en meng de salsadip en de olie erdoor.

6
  • 15 g verse munt
  • 75 g veldsla
  • 50 g moerbeien

Snijd de blaadjes munt fijn en schep samen met de paprika, veldsla en moerbeien door de couscous.

7
  • 50 g moerbeien

Verdeel de kip erover en bestrooi met de pistachenoten en moerbeien. Lekker!

combinatietip:

Lekker met stokbrood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.