Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

Pizza van de barbecue? Jazeker! Probeer maar!

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pizza van de barbecue? Jazeker! Probeer maar! 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • staafmixer
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk er het water bij en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed het zout en de honing erdoor en daarna de olijfolie totdat er een soepel deeg ontstaat. Dek af en laat op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door en verdeel in 4 gelijke bollen. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.
  2. Steek de barbecue aan.
  3. Doe de tomatenblokjes, paprika, knoflook en het basilicum in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de mozzarellabolletjes, snijd de ham in lange repen en meng de truffeltapenade door de mascarpone. Leg een deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat griesmeel. Rol het deeg uit tot een platte cirkel van max. 3 mm. dik.
  4. Leg de pizzabodem op de barbecue met het bakpapier naar boven en sluit de deksel. Gril de pizzabodem in ca. 3 min. tot ze knapperig bruin. Neem van de barbecue en trek het papier los. Beleg de gegrilde kant met saus en mozzarella en gril in 3 min. gaar en knapperig met de deksel op de barbecue. Neem de pizza van de barbecue en beleg met ham, truffelmascarpone en rucola. Maak zo nog 3 pizza’s.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

1
  • 700 g tarwebloem
  • 100 g tarwegriesmeel
  • 7 g gist
  • 450 ml kraanwater

Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk het water erbij en kneed tot een samenhangend deeg.

2
  • 2 tl zout
  • 1 el honing
  • 50 ml olijfolie

Kneed het zout en de honing erdoor en daarna de olijfolie totdat er een soepel deeg ontstaat. Dek af en laat op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

3

Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door en verdeel in 4 gelijke bollen. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.

4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 gegrilde paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 15 g basilicum

Steek de barbecue aan. Pureer de tomaat, paprika, knoflook en het basilicum in een hoge beker met een staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout.

5
  • 150 g mini-buffelmozzarella
  • 100 g rauwe ham
  • 3 tl truffel-paddenstoelentapenade
  • 250 g mascarpone

Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de ham in lange repen. Meng de truffeltapenade door de mascarpone.

Tip: Je kunt de mozzarella en ham ook later met de hand over de pizza verdelen.

6

Leg een deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat griesmeel. Rol het deeg uit tot een platte cirkel van max. 3 mm dik.

7

Leg de pizzabodem op de barbecue met het bakpapier naar boven en sluit de deksel. Gril de pizzabodem in ca. 3 min. knapperig en bruin.

8

Neem de pizza van de barbecue. Beleg de gegrilde kant met saus en mozzarella en gril in 3 min. gaar met de deksel op de barbecue. Verwijder het bakpapier.

9
  • 40 g rucola

Neem de pizza van de barbecue en beleg met ham, truffelmascarpone en rucola. Maak zo nog 3 pizza’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.