Piz­za met Par­ma­ham en ri­vier­kreef­tjes

Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gist en suiker in een kom en roer er ¼ van het lauwe water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten. Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, 2 el olie en de rest van het lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg. Bestrijk binnenkant van een grote kom met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  3. Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie. Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!

serveertip:

Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet 'm op terwijl de volgende in de oven ligt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za met Par­ma­ham en ri­vier­kreef­tjes

1
  • 50 ml kraanwater
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • ½ zakje gedroogde gist

Doe de gist en suiker in een kom en roer er lauw water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten.

2
  • 250 g bloem
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, olie en lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg.

Tip: Het deeg moet droog aanvoelen. Voeg als het deeg te vochtig is extra bloem toe en als het te droog is extra lauwwarm water.

3
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de binnenkant van een grote kom met olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

5
  • 4 romatomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf.

6
  • 2 el olijfolie

Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verwarm de oven voor op 250 °C.

8

Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol uit tot flinterdunne, ronde lappen.

Tip: Je kunt het deeg maximaal 4 uur van tevoren bereiden. Als het gerezen is, kunt je het in porties invriezen.

9
  • 125 g mascarpone
  • 4 el olijfolie met truffelaroma
  • 75 g parmaham
  • 100 g rivierkreeftjes

Beleg elke pizzabodem met de tomatensaus en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie.

10
  • 1 mespunt chilipeper
  • 38 g rucola

Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!

serveertip:

Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet 'm op terwijl de volgende in de oven ligt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.