Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met zalm

Gegrilde vis in een salade boordevol verse groenten.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gegrilde vis in een salade boordevol verse groenten. 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van ½ cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kommetje, schenk er heet water over en laat staan tot gebruik.
  2. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg de sperziebonen toe aan de peen en bak 3 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 4 el -sap met de tahin en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Meng vervolgens in een grote schaal met de dressing. Schep de wortel en sperziebonen erdoor.
  3. Bestrijk de zalmfilet met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Laat de ui uitlekken en schep met de rucola door de kikkererwtensalade. Verdeel de zalm in stukken over de salade en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtensalade met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met zalm

1
  • 300 g winterpeen

Schil de winterpeen en snijd in plakjes van ½ cm.

2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om.

3
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kommetje, schenk er heet water over en laat staan tot gebruik.

4
  • 400 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg de sperziebonen toe aan de peen en bak 3 min. mee.

5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
  • 3 el tahin
  • 2 el milde yoghurt

Meng het citroenrasp en 4 el -sap met de tahin en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 700 g kikkererwten

Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Meng vervolgens in een grote schaal met de dressing. Schep de wortel en sperziebonen erdoor.

8
  • 300 g zalmfilet
  • 1 el zonnebloemolie

Bestrijk de zalmfilet met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

9

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege.

10
  • 40 g rucola

Laat de ui uitlekken en schep met de rucola door de kikkererwtensalade. Verdeel de zalm in stukken over de salade en serveer. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.