Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst

Deze goedgevulde kipkerrie zet je binnen 25 minuten op tafel.

690 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember. Doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.

  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux). Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof. Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Meng de munt en amandelen door de rijst. Serveer met de kipkerrie en spinazie.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst

Deze goedgevulde kipkerrie zet je binnen 25 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig