Ro­mi­ge kip­ker­rie met gem­ber, aman­del en munt rijst

Deze goedgevulde kipkerrie zet je binnen 25 minuten op tafel.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze goedgevulde kipkerrie zet je binnen 25 minuten op tafel. 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember. Doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux). Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof. Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Meng de munt en amandelen door de rijst. Serveer met de kipkerrie en spinazie.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 7 g

Romige kipkerrie met gember, amandel en munt rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kip­ker­rie met gem­ber, aman­del en munt rijst

1
1
  • 300 basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 300 g kipdijfilet
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml kraanwater

Schil ondertussen de gember. Doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen.

3
3

Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.

4
4
  • 50 g boter
  • 1 el kerrie
  • 50 g bloem

Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

5
5
  • 200 ml amandel om mee te koken

Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 6 takjes verse munt
  • 50 g amandelen

Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof.

7
7

Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.

8
8
  • 600 g spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken.

9
9

Meng de munt en amandelen door de rijst. Serveer met de kipkerrie en spinazie.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.