Cous­cous­sa­la­de met no­ten

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de helft van de sinaasappel schoon, rasp er 1 tl oranje schil (per 4 personen) af en pers de vrucht uit. Snijd van de rest van de sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  2. Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij. Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in de oven in 10-15 min. gaar worden.
  3. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Schep de geroosterde amandelen, stukjes sinaasappel en peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper. Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp er 1 tl oranje schil (per 4 personen) af en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 sinaasappel

Snijd van de sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.

4
4
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 el honing
  • 400 g couscous

Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.

5
5
  • 2 el olijfolie

Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in de oven in 10-15 min. gaar worden.

6
6
  • 50 g amandelen
  • 25 g verse peterselie

Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen. Snijd de peterselie fijn.

7
7

Schep de geroosterde amandelen, stukjes sinaasappel en peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.

8
8
  • 1 kropsla

Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.