Rens Kroes' su­per­food gra­no­la

Begin je dag supergoed met deze granola van superfood.

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Begin je dag supergoed met deze granola van superfood. 12 stuks
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de kokosolie met de honing in 2 min. in een steelpan.
  2. Hak de noten grof en meng in een kom met de boekweitvlokken, quinoa, kokoschips en gesmolten kokosolie. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep regelmatig om.
  3. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Meng de granola met de goji bessen. Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Je kunt de notenmix ook vervangen door 200 g noten naar keuze en in plaats van kokoschips 30 g geraspte kokos gebruiken

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rens Kroes' superfood granola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rens Kroes' su­per­food gra­no­la

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 3 el kokosolie
  • 4 el honing

Smelt de kokosolie met de honing in 2 min. in een steelpan.

3
3
  • 200 g notenmix
  • 150 g boekweitvlokken
  • 150 g driekleurenquinoa
  • 50 g kokoschips

Hak de noten grof en meng in een kom met de boekweitvlokken, quinoa, kokoschips en gesmolten kokosolie.

4
4

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep regelmatig om.

5
5
  • 50 g goji bessen

Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Meng de granola met de goji bessen.

6
6

Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Je kunt de notenmix ook vervangen door 200 g noten naar keuze en in plaats van kokoschips 30 g geraspte kokos gebruiken

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.