En­tre­co­te met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui en tijm

Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.
  2. Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen. Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .
  4. Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelschijfjes en rauwkost met rucola (zakje 150 g).

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 59 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 2 g
Tags

Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui en tijm

1
1
  • 500 g rode uien

Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el rodewijnazijn

Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen.

4
4
  • 2 el tijm

Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 entrecotes
  • 2 tl mix voor rundvlees

Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees.

6
6
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

7
7

Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .

8
8

Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelschijfjes en rauwkost met rucola (zakje 150 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.