Oos­ter­se sa­la­de met se­sam­dres­sing

Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
  4. Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse salade met sesamdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se sa­la­de met se­sam­dres­sing

1
1
  • 200 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 2 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 gekookte bieten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4

Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.

5
5
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el citroensap
  • 3 el mayonaise met citroen
  • 150 g gesneden witte kool

Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst.

6
6
  • 300 g mais

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mais uitlekken.

7
7

Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.