Spi­na­zie-ri­cot­ta-aard­ap­pelo­me­let

Pizza? Nee, omelet met Italiaanse smaakmakers.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pizza? Nee, omelet met Italiaanse smaakmakers. 4 personen
2 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de paprikapoeder en wat zout 4 min. op hoog vuur.
  2. Laat ondertussen de spinazie ontdooien en uitlekken in een zeef.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel over de aardappeltjes en zet het vuur lager. Bak de aardappelomelet in 10 min. gaar op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Keer halverwege met behulp van een bord.
  4. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een steelpan en bak hierin de champignons 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en verwarm 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de aardappelomelet op een platte schaal glijden en schep het spinaziemengsel erop. Verdeel de ricotta er in hoopjes over en leg de semi-gedroogde tomaatjes erop. Snijd in punten en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-ricotta-aardappelomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-ri­cot­ta-aard­ap­pelo­me­let

1
1
  • 450 g gesneden bladspinazie

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een zeef.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 2 tl paprikapoeder

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de paprikapoeder en eventueel zout 4 min. op hoog vuur.

3
3
  • 6 eieren
  • 125 g ricotta

Klop de eieren los met de ricotta, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel over de aardappeltjes en zet het vuur lager.

4
4

Bak de aardappelomelet in 10 min. gaar op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Keer halverwege met behulp van een bord.

5
5
  • 295 ml semi-zongedroogde tomaten
  • 500 g gesneden champignons

Verhit ondertussen 1 el van de olie uit het potje tomaten in een steelpan en bak hierin de champignons 2 min. op middelhoog vuur.

6
6

Voeg de spinazie in delen toe en verwarm 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Laat de aardappelomelet op een platte schaal glijden en schep het spinaziemengsel erop.

8
8
  • 125 g ricotta

Verdeel de ricotta er in hoopjes over en leg de semi-gedroogde tomaatjes erop. Snijd in punten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.