Spi­na­zie-ri­cot­ta­bal­le­tjes

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de spinazie in de keukenmachine met de knoflook, de ricotta, het ei, het brood en het paneermeel tot een stevige massa, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten lichtbruin aan. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spinazie-ricottaballetjes met tomatensaus op smaak met zout, en schep de gnocchi erdoor. Lekker met geraspte kaas.
  3. Voeg voor de volwassenvariant nog wat (versgemalen) peper aan het gerecht toe.

Tip:

Serveer overgebleven groenteballetjes als tussendoortje in de middag, met een cocktail van limonadesiroop met bronwater. Geef er een rietje bij voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.