Ba­naan­muf­fins

Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel. 12 stuks
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.
  2. Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.
  3. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
  4. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Banaanmuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g speltbloem
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.

3
3
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 5 el honing
  • 75 g kokosolie

Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel.

4
4
  • 3 rijpe bananen
  • 70 g pecannoten
  • 70 g royale rozijnen uit chili

Pel en prak de banaan en hak de pecannoten grof. Meng met de rozijnen door het bloemmengsel.

5
5

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover.

6
6

Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

7
7

Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

8
8

Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.