Tul­band met anijs en ba­naan

Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 243 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten. 12 personen
4 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.
  3. Doe de cakemix, eieren, melk, zoete keukenolie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.
  4. Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 243 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 141 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tulband met anijs en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tul­band met anijs en ba­naan

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 2 rijpe bananen
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g royale rozijnen uit chili

Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.

3
3
  • 400 g cakemix
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 180 ml zoete keukenolie
  • 8 g bakpoeder
  • 1 el gemalen anijszaad

Doe de cakemix, eieren, melk, zoete keukenolie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom.

4
4

Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.

5
5

Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.

6
6

Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

7
7

Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.

8
8
  • 2 el poedersuiker

Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.