3x kaas­bal­le­tjes

Slim bekeken. Met romige kaas en een kruiden-, noten- en granaatappelmengsel zet je in één klap drie hapjes op tafel.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters borrelhapje Slim bekeken. Met romige kaas en een kruiden-, noten- en granaatappelmengsel zet je in één klap drie hapjes op tafel. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de witte kaas en roomkaas met een vork. Schep in een kom en dek af. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Hak ondertussen de amandelen en pistachenoten fijn en meng. Snijd de muntblaadjes en dille fijn en meng. Laat de granaatappelpitjes uitlekken en meng met het maanzaad.
  3. Vorm met twee dessertlepels 24 balletjes van het kaasmengsel en rol met de hand tot mooie ronde balletjes. Rol ⅓ van de balletjes door het notenmengsel, ⅓ door het kruidenmengsel en ⅓ door de granaatappelpitjes met maanzaad.
  4. Zet de balletjes nog 30 min. in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met naan of Turks brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

3x kaasballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

3x kaas­bal­le­tjes

1
  • 200 g witte kaas
  • 200 g MonChou

Meng de witte kaas en roomkaas met een vork. Schep in een kom en dek af. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

2
  • 3 el geroosterde amandelen
  • 3 el pistachenoten

Hak ondertussen de amandelen en pistachenoten fijn en meng.

3
  • 5 takjes munt
  • 8 g dille

Snijd de muntblaadjes en dille fijn en meng.

4
  • 120 g granaatappelpitjes
  • 1 el maanzaad

Laat de granaatappelpitjes uitlekken en meng met het maanzaad.

5

Vorm met twee dessertlepels 24 balletjes van het kaasmengsel en rol met de hand tot mooie ronde balletjes.

6

Rol ⅓ van de balletjes door het notenmengsel, ⅓ door het kruidenmengsel en ⅓ door de granaatappelpitjes met maanzaad.

7

Zet de balletjes nog 30 min. in de koelkast. Lekker!

combinatietip:

Lekker met naan of Turks brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.